Beertaster
Tickets
Beertaster
@ the brewery
Wil je een professioneel beertaster worden en je bierkennis verdiepen? Ben je een (hobby)brouwer of horeca-uitbater met passie voor bier? Wil je onderbouwde bierproeverijen organiseren en klanten correct informeren?
Schrijf je dan in voor de praktijkgerichte Beertaster-opleiding van Bapas Academie! Deze cursus is de eerste stap naar het worden van een Belgian Beersommelier, gevolgd door de modules Bierpairing Master en Bapas Expert.
De Beertaster-opleiding van de Bapas Academie is ideaal voor iedereen die serieus met bier bezig wil zijn. Deze opleiding richt zich speciaal op brouwers en hun personeel, docenten zythologie, horeca-uitbaters met een uitgesproken bieraffiniteit, retailers en drankenhandelaars, beer sommeliers, zythologen en enthousiaste bierliefhebbers.
Ben je gepassioneerd door bier en wil je jouw kennis naar een hoger niveau tillen? De Beertaster-cursus biedt je een unieke kans om de Belgische bierwereld te verkennen en te leren van de beste experts uit het vakgebied. Deze cursus, aangeboden door de Bapas Academie, vindt plaats op 5 iconische bierlocaties en combineert theorie met praktische proeverijen en rondleidingen door gerenommeerde brouwers, wetenschappelijke onderzoekers en grondstofproducenten.
In deze praktijkgerichte opleiding behaal je je diploma door thuis op eigen tempo 24 bieren te proeven. Deze bieren zitten samen met brouwerijbezoeken, bedrijfsbezoeken, laboproducten, en levenslange toegang tot het Bapas-leerplatform. Het totale lessenpakket omvat 32 uur, waarvan 20 uur les en 12 uur bierproefopdracht.
Behaal je een score van 13/20 op je beertaster portfolio, dan ontvang je het beertaster certificaat. Cursisten werken hun traject na de cursus op eigen tempo af. Deze opleiding vormt de eerste module van de drie modules om Belgian Beersommelier te worden. Na deze module dien je nog de modules Bierpairing Master en Bapas Expert af te leggen.
De kostprijs omvat alle producten, bieren, bezoeken, cursusmateriaal en toegang tot het Belgian Beer Sommelier platform, het beertaster certificaat, en btw.
De kostprijs van de cursus bedraagt € 399
Diploma: Certificaat Beertaster
Programma Cursus
Les 1: Flavotypering, mapping proefcompetenties, de werking van het smaakapparaat, hoe wordt bier Gemaakt?
- Datum: 16 oktober
- Tijd: 18:30 - 22:00
- Locatie: Brouwerij Stella Artois
- Lesgever: Karl Van Malderen
- Rondleiding: Tom Robberechts
Les 2: De Klassieke Bierstijlen, Geschiedenis, gebruik LMS voor objectieve sensorische Bieranalyse en 4 Referentie bieren
- Datum: 23 oktober
- Tijd: 16:30 - 20:30
- Locatie: Brouwerij Westmalle
- Lesgever: Karl Van Malderen
- Rondleiding: Manu Pauwels
Les 3: Zuur, Spontane gisting, Geschiedenis van de zure bierstijlen, Sensorische Bieranalyse 4 Referentie bieren, de rol van houtlagering.
- Datum: 6 november
- Tijd: 18:30 - 22:00
- Locatie: Brouwerij BOON
- Lesgever: Karl Van Malderen
- Rondleiding: Jos en Frank Boon
Les 4: Bitter, Hop, Geschiedenis van de Hop, Bitterontwikkeling en meting, Sensorische Bieranalyse 4 Referentie bieren,
- Datum: 13 november
- Tijd: 18:30 - 22:00
- Locatie: Brouwerij De Kroon en het biercentrum en laboratorium Delvaux
- Lesgever: Karl Van Malderen
- Rondleiding: Dr. Filip Delvaux
Les 5: Mout, Geschiedenis van mout: van classificatie tot vergisting, Mout de body van bier, Sensorische Bieranalyse 4 Referentie bieren.
- Datum: 20 november
- Tijd: 18:30 - 22:00
- Locatie: Microbrouwerij Grimbergen
- Lesgever: Karl Van Malderen
- Rondleiding: Cedric Lebbe
De data en locaties kunnen nog wijzigen in uitzonderlijke gevallen, afhankelijk van de beschikbaarheid van personeel en ruimte bij de partner. We zullen je hierover steeds tijdig informeren.